Güncel tabiki vardır haklarını bilen kadınlar ben sadece siyasette gözümü açtım onu belirtmek istemiştim
neden dört kadınla evlenmeyi yasallaştırsınlarki doğrusu böyle bir projeleri yok ben kefilim
kaldıki Allah bile böyle bir şeye istisnalar gerekli durumlarda izin vermiş islamiyete inanan birisi canı istediği zaman ikinci üçüncü eş alamaz,ayetin sonunda Allah diyorki "sizin hakkınızda en hayırlısı tek eşliliktir"ama maalesef işlerine gelenler çok çarpıtıyorlar ve islama mal ediyorlar ikinci üçüncü eş almayı
konu farklılaştı farkındayım
Son 4 yıl içinde kadının hukuki, ekonomik ve sosyal statüsünü belirleyen birçok reform yapıldı,
Bunlardan biri töre cinayetlerinin hafifletici nedenlerinin ortadan kaldırılmasıydı.
Bir diğeri kadın ve çocuğa yönelik şiddete ilişkin sözleşmenin imzalanması ve bu konuda yapılan kurumsal çalışmalar.
İstihdamdaki kadının rolünü genişletmek de bir başkası.
Yani bütün sektörlere kadının aktif katılımını sağlayıcı birçok reform gerçekleşti.
Fakat bütün bunların pratik olarak hayatın içinde yer alması gerekiyor.
Kadınların bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor.
Yani kadınların yasal teminatları bir şekilde yorumlamaları gerekiyor
Kadının küresel dünyadaki yerini alması ve söz sahibi olabilmesi için gerekli bütün faaliyetleri hayata geçirmeye çalışıyorlar