karınca yazdı:Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve beni yerenler çıkabilir. Hatta bunlar, benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidirler ki bu fikirler, Hint'ten, Mısır'dan döner dolaşır gene gelir, verimli neticeleri kalpleri doldurur.
Mustafa Kemal Atatürk![]()
Çocukken 10 Kasım geldiği zaman bu kadar ağlamaz,bu kadar içim acımazdı.Çünkü ,O'nun bıraktıkları o zamanlar bu kadar yok edilmeye çalışılmamış,azaltılma gayretine girişilmemiş ve tarikat ve şeriat zihniyeti ile etrafımız çevrilmemişti.Hatta Atatürk'ün hayatı hiç bu kadar çarpıtılmamıştı.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adı ,kahve arkadaşlarından bahseder gibi "Mustafa" şeklinde adlandırılmak istendiği bu devirde,bağıra bağıra,haykırarak, biz Atatürk zihniyetinden ASLA çıkmayacak ve ayrılmayacak Cumhuriyet çocukları diyoruz ki ; Ne yaparsa yapsın başkaları ,önemli olan gerçeklerdir.Doğruluğu tartışılmaz gerçeklerden biri de Atatürk'tür.Onun için aksini düşünenler sadece kendilerini kandıran,boşa zaman geçiren ve kendi geleceklerini karanlığa gömen cahillerdir.
Nur içinde yat Atam,bize bıraktıklarına sahip çıkacak çok Cumhuriyetçi çocukların var daha.Ne bu toprak,ne bu Cumhuriyet,ne de bu laik düzen kim ne dersin değişmeyecek,bitmeyecek ve iftiralarla karalanmayacaktır.
Saygıyla,sevgiyle,özlemle anıyoruz seni Atam ...
Duygularım hala aynı ve ve hala aynı acılar içinde ...
Atam seni çok özledik ,çok ...

Pırıl pırıl dalgalı bir denize karşı
Yangelmişim dizboyu sulara
Hepinize iyi niyetle gülümsüyorum
Hiçbirinizle döğüşemem
Siz ne derseniz deyiniz
Benim bir gizli bildiğim var ..
...... Turgut Uyar ......
.............................. ><........................
Ağır ağır giden karıncaya sormuşlar. "Nereye gidiyorsun."
"Uzaktaki sevdama" demiş karınca.
"Bu ayaklarla zor gidersin" demişler.
"Olsun" demiş karınca.
"Ona varamasam da
YOLUNDA ÖLÜRÜM..!!"

News