Sağlığın sırları

Moderatörler: SuperMod, Moderator

<<

karınca

Kullanıcı avatarı

Admin
Admin

Böcük Kız

Böcük Kız
Üç Forumşörler

Üç Forumşörler
Forumun Hırsızı

Forumun Hırsızı

Teşekkür etti: 24 kez
 Teşekkür aldı: 24 kez
Ruh Hali: Çocuk Ruhlu-1
Nakit: 0.00
Banka: 1,941,408.37

Hayvanınız

Penguen-2

Mesaj 19 Nis. 2008 1:15

Sağlığın sırları

1-Suyu seviniz. Güne iki bardak su içerek başlayıp, gün boyunca 2- 2,5 litre su tüketmeye çalışınız.

2-Her sebze ve meyveyi mevsiminde en az iki defa tüketiniz. Doğanın tamamını kullanmış sayılırsınız.

3-Çocuklar için sütü, büyükler için de özellikle yoğurdu her gün sofranızdan eksik etmeyiniz. Yaşamın sırlarından biri olan probiyotikleri bünyenize almış olursunuz.

4-Hasta olmasanız bile, şifalı otları/bitkileri kullanarak vücut direncinizi (immün sistemi) kuvvetli tutunuz.

5-Evinizde kurutulmuş nane, ıhlamur, adaçayı, kekik, kuşburnu, fesleğen, keten tohumu, zencefil, çörekotu, günlük, yeşil çay ile soğan ve sarımsağı her zaman bulundurunuz. Her gün bunlardan en az birini kullanmaya çalışınız ki bunlar vücudunuzun koruyucu şövalyeleridir.

6-Sarımsak, soğan, tere, maydanoz, nane, dereotu, roka, fesleğen türü yeşillikleri fazla tüketiniz. Bunlar vücudunuzun yakın korumalarıdır.

7-Salatanızı mümkün olduğu kadar çok çeşitten oluşturunuz.

8-Hazır çorbalar yerine kendi yaptığınız çorbaları tercih ediniz. Gıdanın en doğalını elde etmiş olursunuz.

9-Kış için ev yapımı domates salçasını tercih ediniz. Domates tanrının bize armağanı harika bir antioksidandır.

10-Katkı maddeleri içeren gıdaları, mevsim dışı sebze ve meyveleri fazla tüketmeyiniz. Bünyenizi fazla dinamitlememiş olursunuz.

11-Yılda dört kez, on beş gün hiç et tüketilmemesi yararlıdır.

12-Günlük 3-4 adet badem, ceviz ve fındık almanız sizi her daim kuvvetli kılar,

13-Haftada en az 2 kez bakliyat ve balık tüketmeğe çalışınız.

14-Sıcak yemekler için toprak, çelik ve cam kapları tercih ediniz.

15-Kış aylarında tulum peyniri, portakal, limon, greyfurt, mandalina ve kuşburnu tüketimini artırınız.

16-Kışın dışarıda işleriniz yoğun ise; güne pekmez içerek başlayınız. Bu uygulama vücudunuzun antifrizidir.

17-Zihinsel çalışıyorsanız kuru üzüm yiyiniz. Beyniniz enerjisiz kalmasın.

18-Ekmek tercihinizi kepekliden yana kullanınız. Bağırsaklar kepekli tam posalarla tanışsın.

19-Her sabah 20 dakika derin nefes alıp verme çalışması yapılması, her nefes alımlarında 4-5 saniye nefesin içimizde tutulması çok yararlıdır. Doğru nefes aldığın kadar hafiflersin.

20-Sabahları ofis ve evinizi 5 dakika tam havalandırarak maksimum düzeyde oksijen, günlük 30 dakika tempolu yürümekle de tüm organlarınızı kazanırsınız.

21-Gülmeyi hiç ertelemeyiniz. Ruhunuzun en iyi ilaçlarındandır.

22-Gece uyku ortamının karanlık olması, yorgunluk durumlarında ise öğleyin kısa süreli uykular iyidir. Vücudumuzdaki pek çok restorasyon işlemi gece, kısa süreli uykularda da günlük tamiratlar yapılmaktadır.

23-Fırsat buldukça toprağa çıplak ayakla basınız. Tüm olumsuzluklarınız toprağa geçer.

24-Her gün 5 dakika gözlerinizi kapatıp hiçbir şey düşünmemeyi öğreniniz. Bu sizin yeniden doğumunuz gibidir.

25-Yaşamınız boyunca, vücudunuzu çok kötü üşütmemeye çalışınız.

26-Kahvaltı masanızda balı her daim bulundurunuz. Bin bir çiçeğin özütüdür o.

27-Yağ tercihinizi genelde zeytinyağından tarafa kullanınız. Vücudunuz hep bunu bekler.

28-Kahvaltının mutlaka tam yapılması, öğle öğününün orta, akşam öğününün de hafif alınması her daim iyidir.

29-Tuz ve şekeri bünyenize ölçülü alınız. Bunların azı karar fazlası hep zarardır.

30-Margarinleri fazla kullanmamak cildinize, kalbinize ve damarlarınıza verdiğiniz en büyük ödüldür.

31-Günlük bir elma ve bir havucun bünyenizde harikalar yarattığını unutmayınız.

[alıntı]
Aşkım da değişebilir gerçeklerim de
Pırıl pırıl dalgalı bir denize karşı
Yangelmişim dizboyu sulara
Hepinize iyi niyetle gülümsüyorum
Hiçbirinizle döğüşemem
Siz ne derseniz deyiniz
Benim bir gizli bildiğim var ..

...... Turgut Uyar ......

.............................. ><........................

Ağır ağır giden karıncaya sormuşlar. "Nereye gidiyorsun."
"Uzaktaki sevdama" demiş karınca.
"Bu ayaklarla zor gidersin" demişler.
"Olsun" demiş karınca.
"Ona varamasam da
YOLUNDA ÖLÜRÜM..!!"
Sepet
<<

Narish

Kullanıcı avatarı

SuperMod
SuperMod

Teşekkür etti: 12 kez
 Teşekkür aldı: 2 kez
Ruh Hali: Çocuk Ruhlu
Nakit: 128.31
Banka: 2,565,125.85

Hayvanınız

Köpek-27

Mesaj 19 Nis. 2008 13:11

3-Çocuklar için sütü, büyükler için de özellikle yoğurdu her gün sofranızdan eksik etmeyiniz. Yaşamın sırlarından biri olan probiyotikleri bünyenize almış olursunuz.

ev yapimi yogurt kullaniyorum ben ve her aksam olmasada yatarken süt icmeye calisiyorum, oglumu süte alististirmaya o kadar cok ugrastim ki ne yazik ki basaramadim, ama yogurt ve peyniri cok yiyyor en azindan o yönden rahatim, kendim icinde ilerki yaslarda kemik erimesi yasamamak icin süt iciyorum..
Sepet
<<

MaVi-AtLaS

Kullanıcı avatarı

SuperMod
SuperMod

Üç Forumşörler

Üç Forumşörler
İçimizden Biri

İçimizden Biri

Teşekkür etti: 1 kez
 Teşekkür aldı: 2 kez
Ruh Hali: Hayal Kırıklığı
Nakit: 5.03
Banka: 2,436,501.94

Hayvanınız

Kelebek

Mesaj 19 Nis. 2008 16:30

sütü hic ömrümce sevemedim..ama ot delisiyim..sarimsak sogan delisiyim..meyve de sevmem..margarinden de yirttim.. :mrgreen:
Sepet
<<

Mojo_jojo

Kullanıcı avatarı

SuperMod
SuperMod

Kötü Meymın

Kötü Meymın
Üç Forumşörler

Üç Forumşörler

Teşekkür etti: 0 kez
 Teşekkür aldı: 12 kez
Ruh Hali: Pes Etmek
Nakit: 101,193.44
Banka: 5.00

Hayvanınız

Balık

Mesaj 19 Nis. 2008 21:33

Hepsini akılda tutup uygulamak zor ama genelini yapıyoruz (ayy)
Seni anlamaya çalışacak kadar iyi değildim, senden nefret etmeyi seçtim.
Sahi, niye gitmiştin?
Sepet
<<

papatyaaa

Kullanıcı avatarı

Arkadaş
Arkadaş

Teşekkür etti: 0 kez
 Teşekkür aldı: 0 kez
Nakit: 0.00

Mesaj 21 Nis. 2008 0:10

çok fazla diikkat etmem ben sadece kış aylarında portakal çok tüketirirm oda grip olmıyım diye (ayy)
iki satırlık adamları musallat etmişiz ömrümüze....

Dön Nabız Kontrol

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir