Gereksiz alınan mide ilaçları riskli

Moderatörler: SuperMod, Moderator

<<

Deva

Kullanıcı avatarı

Moderator
Moderator

Teşekkür etti: 12 kez
 Teşekkür aldı: 8 kez

Günlük: Görüntüle (1)

Ruh Hali: Çok Mutlu
Nakit: 0.00
Banka: 2,510,115.74

Hayvanınız

İnek

Mesaj 12 May. 2010 16:06

Gereksiz alınan mide ilaçları riskli

Gereksiz alınan mide ilaçlarının, milyonlarca kişiyi bu ilaçların yol açtığı önemli yan etki riskiyle karşı karşıya bıraktığı bildirildi.

Daily Mail'in haberine göre, milyonlarca kişi ciddi yan etkileri olan pahalı mide ilaçlarıyla tedavi ediliyor.

Ülser, reflü, gastrit ve mide yanmasının tedavisinde kullanılan PPI (proton pompası inhibitörleri) türü ilaçların yan etkileri üzerine yapılan araştırmalar, yazılan reçetelerin yarısı ila üçte ikisinin "gereksiz" olduğunu gösteriyor.

Araştırmalar, PPI'ler çeşitli vakalarda etkili olsa bile, yan etkisi daha az olan ucuz bazı başka ilaçlar da aynı neticeyi verebileceği halde PPI'lerin aşırı kullanıldığına dikkat çekiyor.

Bu tür ilaçların zatürree, osteoporoz, kemik kırılması ve böbrek sorunları riskini artırabileceği belirtiliyor.

'Cephanelikteki en üstün silah'

British Medical Journal'da yayımlanan bir rapor, doktorların "cephanelikteki en üstün silahı" kullanma düşüncesiyle hafif derecede mide hastalığı olanlara dahi evvela bu ilaçları yazdıklarına dikkat çekiyor.

San Francisco Halk Sağlığı Dairesi'nden Dr. Mitchell Katz da "Archives of Internal Medicine" dergisindeki yazısında, PPI'lerin aşırı kullanımının önemli bir problem teşkil ettiğini belirtti.

Katz, "Proton pompası inhibitörleri, sindirim güçlüğüne tartışmasız iyi gelir ama ne pahasına? Burada bahsettiğim para değil" dedi.

ABD'de yapılan bir araştırmada, PPI'lerin yan etkilerine dikkati çeken araştırmalar incelendi.

50-79 yaş arası 162 bin kadın arasında yapılan 8 yıllık araştırma, ilaçların omurga ve el bileği başta olmak üzere kırık riskini artırdığını ortaya koydu.

PPI'lerin midenin asit salgısını azaltmasının, vücudun kalsiyum emilimini düşürdüğü, bunun da kemiklerin zayıflamasına yol açtığı düşünülüyor.

Bir diğer araştırma, Clostridium Difficile (C.diff) koliti tedavisi gören 1200 hastanın yüzde 42'sinde, PPI'lerin kullanılması halinde hastalığın tekerrür etme riskinin bulunduğunu ortaya koydu.

Son 5 yılda hastanelerden taburcu olan 100 bin hasta üzerindeki bir başka araştırma da PPI'lerin yüzde 74 oranında C.diff enfeksiyonunun artmasına yol açtığını gösterdi.

Doktorlar, PPI'lerin mide asidini azaltmak için kullanılmalarının, kolitin midede daha kolay hayat bulmasını sağladığını belirtiyor.

Bir başka araştırma da PPI'lerin bakterilerin yol açtığı zatürree riskini artırdığını ortaya koydu.

A.A
Üzülme!'' der Mevlana... Ve devam eder; "Kaybettiğin her şey başka bir surette geri döner"..
Sepet
<<

karınca

Kullanıcı avatarı

Admin
Admin

Böcük Kız

Böcük Kız
Üç Forumşörler

Üç Forumşörler
Forumun Hırsızı

Forumun Hırsızı

Teşekkür etti: 24 kez
 Teşekkür aldı: 23 kez
Ruh Hali: Çocuk Ruhlu-1
Nakit: 48.25
Banka: 1,753,976.24

Hayvanınız

Penguen-2

Mesaj 12 May. 2010 16:40

Re: Gereksiz alınan mide ilaçları riskli

ben hergün sabah aç karnına 1 tane alıyorum bundan.vay benim halime (roll)
Aşkım da değişebilir gerçeklerim de
Pırıl pırıl dalgalı bir denize karşı
Yangelmişim dizboyu sulara
Hepinize iyi niyetle gülümsüyorum
Hiçbirinizle döğüşemem
Siz ne derseniz deyiniz
Benim bir gizli bildiğim var ..

...... Turgut Uyar ......

.............................. ><........................

İNSANLAR;Susanı KORKAK,görmezden geleni APTAL, affetmeyi bileni ÇANTADA KEKLİK sanıyorlar.UNUTUYORLAR Kİ; Ben istediğim kadar hayatımdalar, göz yumduğum kadar dürüst ve sustuğum kadar İNSANLAR!

.............................. ><.......................

Ağır ağır giden karıncaya sormuşlar. "Nereye gidiyorsun."
"Uzaktaki sevdama" demiş karınca.
"Bu ayaklarla zor gidersin" demişler.
"Olsun" demiş karınca.
"Ona varamasam da
YOLUNDA ÖLÜRÜM..!!"
Sepet
<<

muko

Kullanıcı avatarı

Moderator
Moderator