Mesaj 24 Şub. 2007 4:10

Amerikan Yerlilerinin Şeref Yasaları

1 - Dua etmek için günesle birlikte kalk. tek basina dua et, sık sık dua et.
Büyük Ruh dinler, eger sen sadece konusursan.

2 - Yollarinda kaybolmus olanlara karsi anlayisli ol. Cehalet, kibir, öfke,kiskançlik ve açgözlülük, kayip bir ruhtan kaynaklanir. Rehberlik bulmalari için dua et.

3 - Kendini, kendi kendine arastir, kesfet. Baskalarinin senin yolunu senin için belirlemelerine izin verme. O senin, sadece senin yolundur. Digerleri o yolu seninle birlikte yürüyebilirler, fakat hiç kimse o yolu senin için yürüyemez.

4 - Misafirlerine evinde saygiyla davran. Onlara en iyi yiyeceklerini ver,
en iyi yatagi ver ve onlara saygi ve onurla muamale et.

5 - Herhangi bir kisiden, bir topluluktan, bir çölden ya da bir kültürden olsun, senin olmayan seyi alma. O ne kazanilmistir, ne de verilmistir. Senin degildir.

6 - Yeryüzü üzerindeki her seye saygili ol - ister insan ister bitki olsun.

7 - Diger insanlarin düsüncelerini, isteklerini ve sözcüklerini onurlandir.
Baska birinin sözünü asla kesme, alay etme ya da taklidini yapma. Herkese kisisel ifadeleri için izin ver.

8 - Baskalarina asla kötü bir sekilde konusma. Evrene biraktigin negatif
enerji, sana katlanmis olarak geri döner.

9 - Herkes hatalar yapar. Ve tüm hatalar bagislanabilir.

10 - Kötü düsünceler zihinsel, bedensel ve ruhsal hastaliklara neden olur.Iyimser ol.

11 - Doga BIZIM IÇIN DEGILDIR, o bizim bir PARÇAMIZDIR. Onlar senin dünyasal ailenin parçalaridir.

12 - Çocuklar gelecegimizin tohumlaridir. Onlarin yüreklerine sevgi ek ve bilgelik ve hayatin dersleriyle sula. Onlar büyürken, onlara büyümeleri için yer birak.

13 - Baskalarinin kalplerini incitmekten kaçin. verdigin acinin zehiri sana geri döner.

14 - Her zaman dürüst ol.

15 - Kendini dengede tut. Senin Zihinsel ben 'in, Ruhsal ben 'in, Duygusal ben 'in ve Fiziksel ben 'in - hepsinin güçlü, saf ve saglikli olmaya gereksinimi var. Zihnini güçlendirmek için bedenini çalistir. Duygusal rahatsizliklari iyilestirmek için ruhsallikta büyü.

16 - Kim olacagini ve nasil davranacagini belirlerken bilinçli kararlar ver.Kendi eylemlerinin sorumlulugunu üzerine al.

17 - Baskalarinin mahremiyetine ve kisisel yerlerine saygili ol.
Baskalarinin kisisel esyalarina dokunma - özellikle kutsal ve dini
esyalarina. Bu yasaktir.

18 - Önce kendine karsi dürüst ol. Önce kendini besleyemezsen ve kendine yardim edemezsen, baskalarini besleyemezsin ve onlara yardim edemezsin.

19 - Baskalarinin dini inançlarina saygi göster. Kendi inancini baskalarina kabul ettirmeye çalisma.

20 - Iyi talihini baskalari ile paylas. Yardim kurumlarina bagista bulun,
sefkatli ol.

[alıntı]

(ceee)
Aşkım da değişebilir gerçeklerim de
Pırıl pırıl dalgalı bir denize karşı
Yangelmişim dizboyu sulara
Hepinize iyi niyetle gülümsüyorum
Hiçbirinizle döğüşemem
Siz ne derseniz deyiniz
Benim bir gizli bildiğim var ..

...... Turgut Uyar ......

.............................. ><........................

Ağır ağır giden karıncaya sormuşlar. "Nereye gidiyorsun."
"Uzaktaki sevdama" demiş karınca.
"Bu ayaklarla zor gidersin" demişler.
"Olsun" demiş karınca.
"Ona varamasam da
YOLUNDA ÖLÜRÜM..!!"
Sepet