Zayıflama çayları karaciğeri vuruyor

Moderatörler: SuperMod, Moderator

<<

Deva

Kullanıcı avatarı

Moderator
Moderator

Teşekkür etti: 12 kez
 Teşekkür aldı: 8 kez
Ruh Hali: Çok Mutlu
Nakit: 0.00
Banka: 2,624,712.74

Hayvanınız

İnek

Mesaj 16 Şub. 2007 3:17

Zayıflama çayları karaciğeri vuruyor

Zayıflamak ve forma girmek amacıyla içilen bitkisel çaylar, akut hepatitten siroza kadar ciddi karaciğer hasarına neden olabiliyor.
Zayıflama çaylarında bulunan alkaloit adlı kimyasalların, akut hepatit başta olmak üzere hızlı seyirli ve ölümcül sarılık ve siroz gibi ciddi karaciğer hastalıklarına neden olduğu belirtildi. Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurdan Tözüm,
“Son zamanlarda moda haline geldi ama ben zayıflamak için çay tüketilmesini önermiyorum. Kullanan kişinin de bu çayların, sağlığına zarar verebileceğini ve karaciğerinde geçici ya da kalıcı ciddi hasar bırakabileceğini bilmesi gerekir" “Uzakdoğu’dan gelen bir takım çayların karaciğerde hasara neden olduğunu önceden biliyoruz. Bu bitkiler, doğadan çıktıkları şekliyle alkaloit içeriyor ki bu madde karaciğer üzerinde toksik etkiye sahiptir”
“Özellikle Çin ve Jamaika’dan elde edilen özel çaylar, karaciğer hücresinde akut hepatite dolayısıyla karaciğer hücresinde yoğun hasara neden oluyor. Çok nadir de olsa hızlı seyirli ve ölümcül hepatite yol açabilir. Uzun vadede sürekli kullanılırsa karaciğer toplardamarlarında hasar yapıp siroza bile neden olabilir. Ancak genelde bizim en çok korktuğumuz, akut hasara yol açmasıdır. Bu, literatürde çok sık rastladığımız bir durumdur. Mesela bizim aloevera kullanıp karaciğer nakline giden iki hastamız oldu, en çok bildirim de Amsterdam ve Fransa’dan yapılıyor.”
“Bütün bitkisel çayların zararlı olduğunu söylemek mümkün değil. Çünkü bu ürünlerle ilgili çok fazla kontrollü ve tıbbi çalışma henüz yok. Ancak bazı bitki çayları açıkta ve çok ucuza satılıyor. En azından bu ürünlere itibar edilmemeli, bütün dünyada satılan ve zararı görülmemiş ada çayı, ıhlamur gibi çayların tüketilmesinde hiçbir sakınca yok”
“Zayıflamak için çay tüketmemek gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bunların içinde diüretik dediğimiz idrar söktürücüler var. Bunlar vücudun daha çok suyunu atıyor, oysa ki insan bol su içse aynı etkiyi sağlar ve daha sağlıklı olur. Yani tüketici, bu çayların bazı riskleri yanında getirebildiğini ve karaciğerlerinde akut ya da kalıcı hasar bırakacağını bilmeli.”dedi.

Kaynak...www.ntvmsnbc.com/news/394584.asp
Üzülme!'' der Mevlana... Ve devam eder; "Kaybettiğin her şey başka bir surette geri döner"..
Sepet
<<

Mojo_jojo

Kullanıcı avatarı

SuperMod
SuperMod

Kötü Meymın

Kötü Meymın
Üç Forumşörler

Üç Forumşörler

Teşekkür etti: 0 kez
 Teşekkür aldı: 12 kez
Ruh Hali: Pes Etmek
Nakit: 101,243.44
Banka: 5.00

Hayvanınız

Balık

Mesaj 16 Şub. 2007 5:40

Zayıflamak içinde çaymı içilir yaa :mrgreen: Yemekten sonra yada istirahat ederken tadını ala ala içicen yanınada bi cigara yaksak ne iyi olur ama ughh :;
Seni anlamaya çalışacak kadar iyi değildim, senden nefret etmeyi seçtim.
Sahi, niye gitmiştin?
Sepet
<<

Deva

Kullanıcı avatarı

Moderator
Moderator

Teşekkür etti: 12 kez
 Teşekkür aldı: 8 kez
Ruh Hali: Çok Mutlu
Banka: 2,624,712.74

Hayvanınız

İnek

Mesaj 16 Şub. 2007 15:11

:): Bu çaylar keyif çayları deel içiyolar işte bir umut diye zayıflamak isteyenler :mrgreen:
Üzülme!'' der Mevlana... Ve devam eder; "Kaybettiğin her şey başka bir surette geri döner"..
Sepet
<<

karınca

Kullanıcı avatarı

Admin
Admin

Böcük Kız

Böcük Kız
Üç Forumşörler

Üç Forumşörler
Forumun Hırsızı

Forumun Hırsızı

Teşekkür etti: 24 kez
 Teşekkür aldı: 24 kez
Ruh Hali: Çocuk Ruhlu-1
Banka: 1,941,292.57

Hayvanınız

Penguen-2

Mesaj 17 Şub. 2007 17:34

Zayıflamak adına bin türlü rejim ve çaylar çıkıyor.Ne yazık ki araştırmadan bu işe balıklama atlayanlar da var :e1 Her kafasına esen ünlümüz şu rejimi yaptım 10 kilo verdim demese bence halk daha çok bu gibi zararlı şeylerden uzak durur.Ünlüler veriyor parayı,gidiyolar masaj salonlarına 3 saat masajdan sonra vücutları afrodit gibi oluyor ve sahneye çıkıyolar.sonra eti,tavuğu bol bol yiyip neşter altında yağlarını aldırıp,sadece karpuz yedim zayıfladım diyip daha 16-17 yaşındaki genç kızların ölüm diyetlerine girmelerine sebep oluyolar.
Yazık diyorum sadece.Keşke halkımız daha araştırmacı olsa :e1
Aşkım da değişebilir gerçeklerim de
Pırıl pırıl dalgalı bir denize karşı
Yangelmişim dizboyu sulara
Hepinize iyi niyetle gülümsüyorum
Hiçbirinizle döğüşemem
Siz ne derseniz deyiniz
Benim bir gizli bildiğim var ..

...... Turgut Uyar ......

.............................. ><........................

Ağır ağır giden karıncaya sormuşlar. "Nereye gidiyorsun."
"Uzaktaki sevdama" demiş karınca.
"Bu ayaklarla zor gidersin" demişler.
"Olsun" demiş karınca.
"Ona varamasam da
YOLUNDA ÖLÜRÜM..!!"
Sepet
<<

MaVi-AtLaS

Kullanıcı avatarı

SuperMod
SuperMod