Gençlik için 14 süper yiyecek

Moderatörler: SuperMod, Moderator

<<

karınca

Kullanıcı avatarı

Admin
Admin

Böcük Kız

Böcük Kız
Üç Forumşörler

Üç Forumşörler
Forumun Hırsızı

Forumun Hırsızı

Teşekkür etti: 24 kez
 Teşekkür aldı: 23 kez
Ruh Hali: Çocuk Ruhlu-1
Nakit: 48.25
Banka: 1,753,976.24

Hayvanınız

Penguen-2

Mesaj 30 May. 2009 13:36

Gençlik için 14 süper yiyecek

"Süper Yiyecekler" olarak adlandırılan 14 temel besin ürünü beslenme uzmanları tarafından yaşlılığa derman olarak gösteriliyor. Bu yiyeceklerin haftada en az 4 kez tüketilmesi öneriliyor. İşte 14 süper yiyecek ve faydaları;

BROKOLİ: Yaşlanmayı geciktiren bitkilerin başında geliyor. Toksinlerin oluşumunu engelliyor. Vücuttaki hücrelerin zarar görmesini yavaşlatıyor. Kansere karşı da koruyucu.

Portakal: Dinamizmin kaynağı. Damar tıkanıklığını önlüyor. Vücuttaki direnci arttırıyor.

Yulaf: Lif deposu... Kolestrol düşürücü özelliği bulunuyor. Sindirimi hızlandırdığı için de diyet reçetelerinde tercih ediliyor.

Domates: Kanser önleyici antioksidan ihtiva ediyor. Kadınlarda göğüs ve yumurtalık kanseri riskini azaltıyor. Kalp krizi riskini de düşüren özelliği bulunuyor.

Somon balığı: Bir porsiyon somon balığı 19 gram protein ve bolca Omega-3 içeriyor. Omega-3 kalp krizi riskini azaltarak kan basıncını kontrol altına alıyor.

Bezelye: Protein, lif ve nişasta açısından zengin bir besindir. Bezelye vücuda enerji verir ve vücudu kuvvetlendirir. Kasların gelişmesine ve yenilenmesine yardım eder. Kansızlığa iyi gelir. Kan Kanserine karşı koruyucudur. Karaciğerin çalışmasını düzene sokar.

Ceviz: Yüksek kolesterolü düşüren ceviz, damar tıkanıklıklarını ve şeker hastalığı tedavisine yardımcı oluyor. İçerdiği demir sayesinde kansızlığa iyi geliyor.

Böğürtlen : Yaşlılıktan kaynaklanan hafıza kayıplarını önlüyor. İshal ve ağır yarası ile ayak yorgunluğuna birebir. Ayrıca güzellik kaynağı olarak tanımlanıyor.

Yoğurt: Zengin besin değeri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir, bu özelliği nedeniyle vücudu kanserden korur… Vücutta kendi kendine sindirilen tek gıda yoğurttur. Tüberküloz hastalığına karşı doğal bir antibiyotik etkisi gösterir. Stres, alkol, kolalı ve karbonatlı içeceklerle zarar gören sindirim sistemini korur.

Bal kabağı: Bir küçük tabak balkabağı, günlük beta-karoten ihtiyacının %25'ini, C vitamini ihtiyacının yüzde 10'unu karşılar ve iyi miktarda potasyum içerir. Ayrıca iyi bir lif kaynağıdır. Beta-karoten, birçok kanser çeşidini önlemeye yardımcı olabilir.

Soya fasulyesi: 453 gramlık soya ununda 31 yumurtanın, 6 büyük şişe sütün veya 900 gramlık kemiksiz etin ihtivâ ettiği kadar protein bulunduğu belirlendi. Vücut için birebir...

Hindi: 125 gramı, vücudun günlük folik asit ihtiyacını karşılar. Folik asit, kan hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.

Ispanak: Antioksidan özelliği taşıyan A vitaminine dönüşen betakaroten içerir. Sağlıklı gözler için gereklidir. Katarakt ve diğer göz tabakalarının bozulmasına karşı lutein maddesi de içerir.

Çay: Günde 2 bardak içilen çayla, 4 elma, 5 soğan, 7 portakal yemiş gibi kalp dostu antioksidan madde almış olursunuz. Özellikle çocukların haftada en az 6 bardak sütlü çay içmesini öneriliyor.

[alıntı]
Aşkım da değişebilir gerçeklerim de
Pırıl pırıl dalgalı bir denize karşı
Yangelmişim dizboyu sulara
Hepinize iyi niyetle gülümsüyorum
Hiçbirinizle döğüşemem
Siz ne derseniz deyiniz
Benim bir gizli bildiğim var ..

...... Turgut Uyar ......

.............................. ><........................

İNSANLAR;Susanı KORKAK,görmezden geleni APTAL, affetmeyi bileni ÇANTADA KEKLİK sanıyorlar.UNUTUYORLAR Kİ; Ben istediğim kadar hayatımdalar, göz yumduğum kadar dürüst ve sustuğum kadar İNSANLAR!

.............................. ><.......................

Ağır ağır giden karıncaya sormuşlar. "Nereye gidiyorsun."
"Uzaktaki sevdama" demiş karınca.
"Bu ayaklarla zor gidersin" demişler.
"Olsun" demiş karınca.
"Ona varamasam da
YOLUNDA ÖLÜRÜM..!!"
Sepet
<<

Narish

Kullanıcı avatarı

SuperMod
SuperMod

Teşekkür etti: 12 kez
 Teşekkür aldı: 2 kez
Ruh Hali: Çocuk Ruhlu
Nakit: 129.78
Banka: 2,453,130.85

Hayvanınız

Köpek-27

Mesaj 30 May. 2009 16:13

hmm cok iyi bir liste bu.. (ho)

tesekkürler canim benim.. :love
Sepet
<<

charcoal

Kullanıcı avatarı

Dost
Dost

Teşekkür etti: 0 kez
 Teşekkür aldı: 0 kez
Nakit: 76.29

Mesaj 30 May. 2009 19:57

Yaşasın yaşasın artık gönül rahatlığıyla çay içebilicem :eclipse
Ümitlerim de kelebeklerim de sensin şimdi............
<<

karınca

Kullanıcı avatarı

Admin
Admin

Böcük Kız

Böcük Kız
Üç Forumşörler

Üç Forumşörler
Forumun Hırsızı

Forumun Hırsızı

Teşekkür etti: 24 kez
 Teşekkür aldı: 23 kez
Ruh Hali: Çocuk Ruhlu-1
Nakit: 48.25
Banka: 1,753,976.24

Hayvanınız

Penguen-2

Mesaj 31 May. 2009 2:18

afiyet olsun narişim :love

çay dişlerede faydalıymış bir de hafızayı kuvvetlendirirmiş,tabi aşırıya kaçmadıkça :eclipse
Aşkım da değişebilir gerçeklerim de
Pırıl pırıl dalgalı bir denize karşı
Yangelmişim dizboyu sulara
Hepinize iyi niyetle gülümsüyorum
Hiçbirinizle döğüşemem
Siz ne derseniz deyiniz
Benim bir gizli bildiğim var ..

...... Turgut Uyar ......

.............................. ><........................

İNSANLAR;Susanı KORKAK,görmezden geleni APTAL, affetmeyi bileni ÇANTADA KEKLİK sanıyorlar.UNUTUYORLAR Kİ; Ben istediğim kadar hayatımdalar, göz yumduğum kadar dürüst ve sustuğum kadar İNSANLAR!

.............................. ><.......................

Ağır ağır giden karıncaya sormuşlar. "Nereye gidiyorsun."
"Uzaktaki sevdama" demiş karınca.
"Bu ayaklarla zor gidersin" demişler.
"Olsun" demiş karınca.
"Ona varamasam da
YOLUNDA ÖLÜRÜM..!!"
Sepet

Dön Alternatif Tıp

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir